ماست و ترشی

153

با خوردن چه غذاهایی به مشکل بر میخوریم؟

اگر چه در طب رایج کمتر به مسئله ناسازگاری در تغذیه پرادخته شده است اما متخصصان طب سنتی معتقدند: مصرف ماست همراه با انواع ترشی همچون سرکه ، آب‌لیمو ، آب‌غوره نیز نه تنها باعث افزایش جذب کلسیم در بدن نمی‌شود بلکه سبب تشدید دفع کلسیم از کلیه‌ها و به دنبال آن شدت یافتن بیماری‌های مفصلی و کلیوی خواهد شد.

امروزه در اکثر سفره ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف می‌شود و متاسفانه مردمان امروزی، بدون آن که از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را به این شکل مصرف می‌کنند و کودکان خود را نیز به خوردن آن تشویق کرده و آنان را نیز به این رویه اشتباه عادت می‌دهند و ناخواسته به مرور زمان بر بیماری‌ها و مشکلات خود و خانواده‌شان می‌افزایند و هرگز نمی‌دانند که چوب ندانم‌کاری‌های خودشان را می‌خورند.

باید بدانیم که خوردن ماست همراه با غذا هرگز توصیه نمی‌شود، زیرا مخلوطی که ماست همراه غذاهای پختنی به ویژه غذاهای گوشتی تولید می‌کند، مخلوط سالمی نیست. 

ماست را در قدیم همراه غذا نمی‌خورند، بلکه آن را به صورت میان وعده مصرف می‌کردند. دانه‌هایی مانند گردو، کشمش،بادام زمینی، پسته و فندق را درون ماست می‌ریختند و به صورت عصرانه یا چاشت به عنوان میان وعده میل می‌کردند. با این کار اثر بدی که ماست همراه با غذا، در تولید مخلوط نا‌سالم دارد، از بین می‌رود؛ چرا که با فاصله از غذا مصرف شده و افزون بر آن سردی ماست نیز گرفته می‌شود.

برای بچه‌ها و سالمندان خوردن ماست به صورت تکمیلی توصیه می‌شود. بیشتر بچه‌ها‌ی امروزی ماست را خیلی دوست دارند، لذا به جای دادن ماست همراه غذا به کودکان، توصیه می‌شود ماست به همراه دانه‌های خوراکی به صورت میان وعده یا حتی در برخی مواقع به عنوان غذا؛ بدون این که در کنار آن غذای پختنی دیگری مصرف شود، با مقداری نان سنگک خورده شود. حتی می‌توان با کمی دم کرده زعفران هم سردی ماست را گرفت و هم آن را رنگی کرد تا برای کودکان جذاب‌تر شود. آب لبوی پخته شده نیز برای جذاب کردن رنگ ماست پیشنهاد می‌شود.

یادتان نرود خوردن ماست با سرکه (ترشیجات) یا آبلیمو در دراز مدت باعث لک‌های پوستی می‌شود. خوردن ماست با ماهی آن هم در یک شب زمستانی با توجه به این که هر دوی این خوراک‌ها سرد هستند و طبیعت زمستان و شب نیز هر دو سرد است، افراد مخصوصا سالمندان را که طبیعت سنی آنان نیز سرد است در هنگام خواب که آن هم دارای طبیعت سرد است، مستعد سکته مغزی می‌کند‌.

ترشی یا شیرینی ماست یکی از خواص ماهیتی آن است که بر اثر فعالیت‌های لاکتیکی ماست و تبدیل قند لاکتوز شیر به اسیدلاکتیک به وجود می‌آید.

ماست با توجه به ترکیبات آن فرآیند اعمال شده، شرایط نگهداری و مایه ماست استفاده شده در آن می‌تواند از درجه ترشی یا شیرینی متفاوتی برخوردار باشد و خواص آنها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد.

ماست به عنوان یک وعده غذایی مناسب در تمام طول روز و حتی میان‌وعده‌ها می‌تواند مصرف شود.

ماست منبع خوبی برای پروتئین رژیمی محسوب می‌شود. در هر لیوان ماست تقریباً 10 تا 14 گرم پروتئین وجود دارد که این مقدار درصد قابل توجهی از نیاز کودکان به پروتئین و رشد را تأمین می‌کند.

همچنین بررسی‌ها نشان داده است کهماست در کمک به درمان اسهال کودکان مفید است، اسید لاکتیک موجود در ماستباعث سهولت هضم و جذب ترکیبات مغذی موجود در غذا می‌شود، به‌ویژه برای کودکان مبتلا به کندی رشد یا بیماری سوءجذب هستند، مفید است.

ماست به تنهایی یک ماده غذایی کامل و سالم به حساب می‌آید و خوردن چیپس همراه آن تا حدودی از این ویژگی‌های غذایی ماست می‌کاهد.

غذا های ناسزگار با هم:

1- خوردن لبنیات با گوشت سفید باعث درد مفاصل و عوارض گوارشی است.
2- مصرف شیر با انجیر برای قلب مضر است.
3- تخم مرغ با ماهی و مرغ احتمال امراض پوستی و فلج، نقرص و بواسیر دارد.
4- خوردن پوسته تخم مرغ مولد لک صورت و ایجاد باد در سر معده و امراض طحال .
5- مصرف انواع ترشی که از سرکه باشد همراه پلو مولد کولیت و درد شکم است.
6- مصرف فرآورده های لبنی با ترشی پیری زود رس می آورد ، باعث انجماد فرآورده های لبنی در معده و فساد غذا می شود.
7- مصرف پنیر تازه با هر غذایی مضر است.
8- پنیر با تخم مرغ سبب اختلال در گوارش و دردهای گوارشی است.
9- ماست با ترب ایجاد سوء هاضمه و گاستریت می شود.
10- مصرف همزمان تخم مرغ با ترب و یا شیر با انجیر، مضر قلب و مغز است.
11- تخم مرغ با قارچ ایجاد بلغم و ایجاد رسوب در دیواره رگها می شود
12- خربزه و عسل احتمال سنکوب می دهد.
13- شیر با انجیر سبب گاستریت، سردرد، تهوع میشود.
14- مصرف ماست و اسفناج (بورانی) به علت تشکیل اگزالات کلسیم مولد سنگ کلیه استو مصلح آن گردو و زعفران است.
15- مصرف ماست و باقالی باعث دل درد شدید اسهال وتهوع می شود.
16- مصرف خردل و سیر باعث خارش و یبوست است.
17- مصرف سیر با پیاز و یا تره با ترب باعث کاهش نور چشم شده و مولد تاریکی چشم وشب کوری است.
18- خوردن غذاهای سرد با هم ایجاد بلغم، سکته، رماتیسم، و MS است.
19- مصرف هر غذایی با خربزه و هندوانه باعث سنگینی معده و حدوث امراض متعدد می شود.
20- مصرف چای با پیاز و یا هندوانه مضر است.
21- خوردن آبگوشت و گوشت با هندوانه مضر است چون آبگوشت بلغم زا و میوه های آبدار هم بلغم زا است و عوارض بیماریهایی با منشاء بلغم است.
22- مصرف میوه بعد از هر غذای گوشتی مضر است (مگر این که سه ساعت بگذرد) زیرا باعث فساد میوه در معده خواهد شد.
23- خوردن زیاد گوشت گاو و حیوانات وحشی، باعث تحیر عقل، کند ذهنی و فراموشی بسیار می شود.
24- از خوردن غذاهای پروتئین دار یا چرب در فصل گرما و غذاهای سرد در فصل سرما پرهیز شود.
25- نوشیدن آب بعد از حمام رفتن به ویژه اگر معده خالی باشد؛ ضرر آن بیشتر است.
26- آشامیدن آب سرد در حالت ناشتا؛ زیرا معده بدون توقف آب را به اعضای بدن می رساند که اگر سردی آن به قلب برسد، به علت کاهش حرارت غریزی احتمال سکته خواهد بود؛ اگر به کبد برسد موجب بیماری استسقاء (آسیت) خواهد شد؛ اگر سردی آن به مغز برسد، موجب سستی اعصاب خواهد شد؛ اگر سردی آن به آلات نَفَسی و صوتی برسد، باعث اختلال در عملکرد اعضای مذکور می شود.
27- میوه ی هر فصل را در فصلش خوردن، چون خداوند حکیم متناسب با شرایط بدن در هر یک از فصول و شرایط اقلیمی هر منطقه ی جغرافیایی میوه ها را خلق فرموده.
28- مصرف تخم مرغ با ماهی مولد امراضی چون جذام، فلج، نقرس، بواسیر، قولنج، درد دندان و امراض رطوبی مزمن خواهد شد.
.
عادت غذایی از مهمترین عوامل در تعیین طول عمر ما می باشد پس از امروز عادات غذایی خود را اصلاح کنیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.